top of page

Het Surinaamsch Rumhuis

https://rumhuis.sr/

Stap het huis van dé rum binnen en ontdek zelf het verhaal achter de rums die zowel in eigen land als in het buitenland diverse prijzen en onderscheidingen in de wacht hebben gesleept. Kom meer te weten over de ervaren master blender die de geheime recepturen zorgvuldig bereid en bewaakt, de kuipers die op ambachtelijke wijze de eikenhouten vaten in elkaar zetten, onze authentieke koperen pot still waarmee de beste rums worden gemaakt, en natuurlijk over alles wat onze Rum zo bijzonder maakt. Wordt zelf voor even een masterblender tijdens de “discover the difference experience” of een mixologist tijdens de leerrijke mixology class.

shutterstock_533230549.jpg

Historie

Het Surinaamsch Rumhuis is gevestigd in een landhuis uit 1953 met een bijzondere uitstraling, ontworpen door een bekende Nederlandse architect Ir. Peter Jacobus Nagel. Het pand was het eerste woonhuis dat door de bekende architect werd ontworpen en gebouwd.

Bekende ontwerpen van de architect zijn: Torarica Hotel, de Surinaamsche Bank, het Fatumgebouw, het volkszwembad Parima, het toen bekende Star theater en de monumentale panden rond het Kerkplein waaronder het hoofdpostkantoor. Op 16 september 1991 werd het pand aangekocht door SAB N.V. In deze nostalgische entourage is vandaag de dag het Surinaamsch Rumhuis gevestigd als onderdeel van Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB).

Het Surinaamsch Rumhuis is op 10 december 2010 geopend en voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan de bruisende activiteiten van Suriname Alcoholic Beverages N.V. (SAB). Deze ook buiten Suriname bekende producent van onder meer Borgoe, Black Cat, Mariënburg rum, speelt hiermee goed in op het sterk groeiende toerisme in Suriname. Binnen een kort tijdsbestek heeft het Rumhuis haar naam gevestigd in Suriname als aanbieder van een uniek product en is daarmee meer dan alleen een visitekaartje van SAB geworden. 

 

Het Rumhuis is uitgegroeid tot een multifunctioneel rum establishment, waar de beleving van the Rumway of life voor zowel toeristen, het Surinaamse bedrijfsleven en particulieren, centraal staat. Het Rumhuis heeft een eigentijdse en tegelijkertijd nostalgische uitstraling en is gelegen aan de oevers van de Suriname rivier en midden in het bruisende toeristische centrum van Paramaribo. Bij het binnentreden van het Rumhuis ervaart men direct de fusion tussen de echte Surinaamse- en Caribische sfeer.

bottom of page